Panasonic GH4

Panasonic_GH4_Review_1030161008-900-100

Panasonic GH4

Panasonic GH3 este considerat un aparat de fotografiat compact pentru filmarea video, insa reputatia sa pentru fotografie este putin fragil. Panasonic spera ca GH4 sa castige respect pentru capacitatea sa de fotografiere. Compania a investit in mode clar foarte mult timp si efort in imbunatatirea GH3 pentru GH4, iar noua sa camera are o lista mare de functii noi si chiar unele imbunatatite. Numarul de pixeli a senzorului a ramas la fel 16050000, chiar daca senzorul este complet nou.

GH4 este compatibil cu o gama larga de sisteme optice de la Panasonic si Olympus ,  precum si de la Sigma, Tokina si Voigtlander. Deoarece senzorul este mai mic decat full- frame, exista o lungime de a focaliza 2x factor de multiplicare. Panasonic Lumix GX Vario 12- 35mm f/2.8 obiectiv Asph, are o gama de a focaliza echivalenta cu un sistem optic de 24-70 mm pe o camera de 35mm atunci cand se fotografiaza imagini statice.

Panasonic_GH4

Pentru ca Panasonic este considerata o camera de top, GH4 se adreseaza fotografilor profesionisti avand programe specifice destinate fotografilor cu experienta. Deasemenea aparatul dispune de functii ajutatoare si pentru incepatori dovada fiind de modul Panasonic Inteligent Auto (IA).

Noutatea consta in senzorul digital de 16.05 milioane de pixeli si un motor de procesare performant. Puterea de procesare a aparatului este un pic prea solicitata de modul video. In concordanta cu Panasonic Michiharu Uematsu, aducerea impreuna a procesorului cu senzorul GH4 produce imagini ceva mai bune decat modelul GX7  care a fost aparatul ce producea cele mai bune imagini din seria sa.

In Modul AF , GH4 poate trage continuu pana la 12 cadre pe secunda cu un card UHS-III SD, insa in modulul de focalizare automat acesta scade la 7,5 cadre pe secunda. Panasonic va introduce un card UHS-III atunci cand GH4 va venii pe piata. Una dintre provocarile cele mai mari pentru producatorii de aparate de fotografiat a fost de a imbunatatii viteza de autofocalizare deoarece pana in prezent sa folosit sistemul mai lent de detectare pentru contrast. Panasonic a introdus o noua abordare pentru GH4 ce utilizeaza DFD Technology, astfel acest sistem ia contrastul de scena de la doua puncte diferite de focalizare pentru a calcula cat mai repede punctul de focalizare. Panasonic sustine ca GH4 a realizat un timp de 0,07 secunde in timp ce GH3 a obtinut un timp de 0,09.

Panasonic_GH4_Review_1030173020-900-100

Ca si GH3, GH4 are o conectare Wi-Fi, dar aceasta este alaturata de catre un cip NFC ce permite conectarea rapida cu alte dispozitive NFC cum ar fi telefoanele Android si tabletele. Ca si la GH3, GH4 poate fi controlat de la distanta cu ajutorul aplicatiei gratuite Panasonic smartphone printr-o conectiune Wi-Fi.

Leave a Reply