Obiective Turistice – Bucuresti

526

Obiective Turistice – Bucuresti

Cu ce ne putem mandri? In ce locuri ne ducem prietenii din strainatate cand ne viziteaza tara? Le aratam ce e mai frumos in orasul in care locuim, imprejurimile, obiectivele turistice pentru care suntem sau nu renumiti, un muzeu, un parc, o statuie, un castel, un club… sa vedem cu ce le-am putea tine atentia treaza „musafirilor” nostri si, de ce nu, sa aflam impreuna cate mai avem chiar si noi, romanii, de cunocut in limitele granitelor tarii, inainte sa zburam spre destinatii exotice de vacanta.

 

Bucuresti – capitala europeana.

Am putea nota ca prim obiectiv demn de a fi vizitat, micuta noastra „Casa Alba” – Palatul Parlamentului. Construit in anul 1980 sub regim comunist, este cea mai mare cladire a Parlamentului din lume si adaposteste, pe langa  Camera Deputaților si Senatul si Muzeul Național de Arta Contemporana.

1307103764_444491cea399c3b

Bucurestiul are multe monumente si cladiri.

Arcul de Triumf, un alt punct de reper in oras, a fost construit in 1935 dupa modelul Arcului de Triumf din Paris. Un monument mai nou (2005) este Memorialul Renasterii, un stalp de marmura stilizat realizat pentru a comemora victimele Revolutiei Romane din 1989, care a inlaturat comunismul si regimul lui dictatorial.

Ateneul roman este considerat a fi un simbol al culturii romanesti , iar din 2007 este pe lista Mărcii de obiective turistice de patrimoniu european.

Cladiri frumoase, adaposturi culturale demne de vizitat sunt: Muzeul National de Arta din Romania, Muzeul de Istorie Naturala “Grigore Antipa ” , Muzeul Taranului Roman, Muzeul National de Istorie si Muzeul Militar, Muzeul National de Arta din Romania, acesta din urma situat in Royal Palace si prezinta colectii de arta romaneasca medievala si moderna, ​​inclusiv lucrari ale sculptorului Constantin Brancusi.

ArculDeTriumf-Bucuresti

Mai sunt de mentionat multe alte muzee specializate:  Muzeul Zambaccian, care pastreaza lucrari ale artistilor romani cunoscuti, precum si artisti internationali – Paul Cézanne , Eugène Delacroix, Henri Matisse, Camille Pissarro si Pablo Picasso. Portrete ale revolutionarilor romani se pot vedea la Muzeul Gheorghe Tattarescu. La muzeul Theodor Pallady se gasesc piese de mobilier european si oriental, dar si lucrari ale pictorului cu acelasi nume.

Daca doriti sa vedeti colectia nationala numismatica, o puteti face la Palatul Bancii Nationale a Romaniei. Exponatele includ bancnote, monede, documente, fotografii, harti, baruri de argint si lingouri de aur, matrite. Cladirea a fost construita intre 1884 și 1890. Camera de tezaur contine decoratiuni de marmura notabile.

Pe langa muzee, aveam teatrele, de vazut, cel putin Teatrul National Bucuresti, cladirile moderne frumos inaltate in zone comerciale de succes, pe langa noile mall-uri.

MUZEUL ANTIPA - MODERNIZARECa recomandare de amiaza spre seara va puteti conduce vizitatorul in Centrul Vechi al capitalei, pe stradutele cu iz interbelic unde mai rasuna inca acorduri ale muzicii de atunci, iar cand luna imbraca bine toata atmosfera, raman de vizitat cluburile de prin oras, sa demonstram ca si la acest capitol ne-am aliniat la standarde europene.

Plimbare placuta!

Leave a Reply