Lupul de pe Wall Street

the-wolf-of-wall-street-894714l

The Wolf of the Wall Street

In ultimii ani am vizionat cu mare interes filmele lui Leonardo Di Caprio, dupa cum multi stiti el a devenit foarte faimos in rolul lui Jack Dawson din celebrul film TITANIC cu 11 premii si 14 nominalizari la OSCAR, dar si in alte filme extrem de bine jucate precum ‘’ The Great Gatsby ‘’, ‘’Inception’’, ’’Shutter Island‘’,’’The departed ‘’. Echipa de success Martin Scorsese si Leonardo Di Caprio revine anul acesta pe marile ecrane cu un nou film capodopera, o comedie criminal de buna si totodata dramatica a unui broker ce a trait visul american pana acesta s-a transformat in cosmar.  ‘’The Wolf of the Wall Street ‘’ se inspira din cartea de memorii a magnatului si fostului puscarias Jordan Belfort care castiga foarte usor milioane de dolari si ii cheltuie cu aceeasi intensitate pe droguri, favoruri sexuale si calatorii in jurul lumii. El devine presedintele al Stratton Oakmont, companie pe care a initiat-o intr-un magazin auto din Long Island cu doar cateva scaune si putine telefoane.

wolf-of-wall-street04-613Recomand cu mare caldura acest film. In cazul in care stiti rolurile in care a mai jucat Leonardo Di Caprio, acum il veti vedea cu totul diferit intr-un rol inedit si o prestatie excelenta de umor. Va spun sincer ca am ras aproape pe toata perioada filmului, iar in unele momente am simtit ca mi se taie respiratia. Filmul incepe cu scene comice si o tine asa pana la final; va veti convinge daca veti participa la acest film cu sala plina, cu siguranta ii veti auzi pe toti razand in hohote.

Desi in film sunt relatate abuzuri ( de femei, bani, droguri, putere), Leonardo Di Caprio are cel mai bun rol al carierei sale de pana acum;  un alt rol memorabil este al lui Margot Robbie pe care o vad pentru prima data jucand intr-un film cu buget mare. Merita mentionat in acelasi timp si Jonah Hill care a starnit de foarte multe ori hohote de ras in sala.  Sa nu uitam de celebrul actor Matthew McConaughey care, chiar daca a jucat foarte putin in film, este un actor urias ce interpreteaza rolurile foarte bine, el apare in film intr-o scena unde provoaca extaz in sala de cinema, stand la masa cu Jordan el incepe sa ii puna diferite intrebari haioase si apoi incepe sa cante o melodie ce probabil multi din cei care au vizionat filmul au cautat-o pe internet cand au ajuns acasa.

Cu intamplarile reusite, intro regie profesionala marca Martin Scorsese, un scenariu extraordinar  bine pus la punct si cateva scene pline de suspans ‘’Lupul de pe Wall Street’’ este printre cele mai bune filme ale anului si cea mai reusita colaborare Scorsese – Di Caprio de pana acum.

In concluzie: este un film ce merita vazut, din toate punctele de vedere si chiar daca tine destul de mult (3 ore) cu siguranta veti savura fiecare minut. Enjoy it!

Leave a Reply