Despre albirea dintilor

dinti-albi

Despre albirea dintilor

De multe ori admiram zambetul stralucitor al persoanelor din reclamele la pasta de dinti sau al persoanelor publice de pe copertile revistelor. Adesea suspinam si ne propunem sa luam masuri in sensul de a ne ingriji mai atent dintii, dar problemele cotidiene ne distrag atentia, ne scuzam ca timpul este limitat sau  consideram tratamentele din cabinetele stomatologice si clinicile specializate mult prea costisitoare, produsele aparute mult-laudate sunt uneori prea putin satisfacatoare, iar motivele ar putea continua.

dinti_albi_1

Pentru a ne face bucuria de a ne privi zambind in oglinda nu trebuie sa mai gasim pretexte. Avem la indemana mici trucuri ”casnice” de care ne putem folosi in intimitatea propriului camin, pentru ca dintii nostri sa devina mai albi, foarte albi, stralucitor de albi!

 

Voi mentiona cateva dintre ele: sucul de lamaie, bicarbonatul de sodiu, carbunele vegetal, ulei esential de mandarine, argila verde. Nu va retineti in a face comentarii daca mai cunoasteti si alte „secrete” pentru albirea dintilor, acasa.

 

Unele persoane folosesc sucul de lamaie pentru clatirea insistenta a dintilor, altii presara bicarbonat de sodiu pe lungimea periutei de dinti, altii isi procura de la farmacie pudra de carbune vegetal sau folosesc un de mix de ulei esential de mandarine si argila verde.

 

Eu va propun mai jos varianta cea mai putin costisitoare, extrem de eficienta si la indemana oricui.

 

Daca nu aveti in casa, mergeti la mini/super-market si cumparati bicarbonat de sodiu (praful de copt folosit la prajituri) si lamaie, sau mai bine, lamaie verde. Stoarceti lamaia si picurati sucul astfel obtinut peste bicarbonatul intins intr-o farfurie.

Nu va speriati, acestea interactioneaza.

Presarati bicarbonat si amestecati (cu periuta de dinti, pentru ca oricum o veti folosi in acelasi scop), pana obtineti o pasta bine omogenizata, cremoasa.

Folositi ca si cum v-ati spala dintii cu pasta comercializata in magazine sau farmacii. Insistati cu operatiunea timp de trei sau chiar patru minute si repetati saptamanal. In celelalte zile, seri, folositi, totusi, pasta de dinti.

 

 

Va asigur ca efectele sunt vizibile si ca veti zambi mai des.

Leave a Reply