Cum sa blochezi un numar de telefon in iOS, Android si Windows Phone

bl

Cum sa blochezi un numar de telefon in iOS, Android si Windows Phone

   In ziua de azi, in aceasta era a tehnologiei, telefonul mobil a devenit o mare necesitate pentru cei mai multi. De cele mai multe ori acesta prezinta un mare interes public, deoarece cu trecerea timpului tehnologia a ajuns sa ia o mare amploare iar cei mai multi dintre utilizatorii de smart phone-uri sunt mai legati de acest dispozitiv din diferite motive. Unele dintre cele mai importante sau, mai bine spus, cele mai necesare, pot fi platirea facturilor, verificarea contului bancar, cumularea de puncte bonus de la diferiti comercianti. Producatorii de gadgeturi au ajuns sa se intreaca in cele mai inovatoare produse si nu numai. Cei ce dezvolta aplicatii de la an la an, acesti programatori, se autodepasesc sau isi upgradeaza produsul la cele mai inalte standarde de pe piata ajungand sa obtina maximum de functionalitate pentru produsul respectiv.

In momentul de fata telefonul mobil constituie un obiect necesar care ne furnizeaza avantaje insa exista si situatii cand ne poate deranja, nu terminalul propriu-zis, ci apelurile in sine. Companiile multinationale  isi dezvolta in prezent departamente de maketing si promovare prin intermediul apelurilor directe catre potentialii clienti. Un lucru benefic ce sta la baza acestui smartphone este ca pentru el dezvoltatorii de aplicatii software au gasit solutia blocarii apelurilor de la diferite contacte din agenda telefonului fie prin selectarea unei optiuni specifice preinstalate, fie printr-o aplicatie foarte ingenioasa disponibila pentru fiecare sistem de operare fie iOS, Android sau Windows Phone.

Producatorii de telefoane mobile inteligente s-au gandit la aceasta optiune de a bloca un apelant si au implementat in sistemul de operare al terminalului optiunea facila de a seta respingerea sau blocarea apelurilor / sms-urilor nedorite.

Iata pentru fiecare sistem de operare modalitatea de a bloca apeluri/mesaje.

iOS

In cazul acestui sistem de operare lucrurile sunt simple: mergi in meniul Contacte, te pozitionezi pe numele din agenda vizat, mergi in jos pana la optiunea BLOCK THIS CALLER (blocheaza acest apelant), selecteaza optiunea si respectivul contact nu te va mai deranja. Optiunea pe care iOS o are implementata respinge atat apeluri cat si mesaje scrise, inclusiv FaceTime, specific iOS-ului. Totusi, in jurnalele de apeluri si mesaje vor aparea cele primite de la apelantul blocat, insa vor fi inscrise cu rosu.

Blocked-contacts-appear-in-red-in-your-log

Blocking-a-contact Blocking-a-number

Blocking-numbers-on-an-HTC-phone Blocking-numbers-on-an-LG-phone Blocking-numbers-on-a-Samsung-phone ANDROID

Si acest sistem de operare ofera cele doua variante de a bloca o persoana: din meniul telefonului, alege Setari – Apel si apoi Respingere apel. Selectand acest submeniu se deschid Mod respingere automata si lista de respingere automata.  In mod respingere automata poti selecta toate numerele, numere cu respingere automata (in functie de lista configurata) si oprit (adica nici un contact respins). Sub mod de respingere automata gasesti lista de respingere unde poti adauga contactele pe care vrei sa le ignori sau poti bifa casuta Necunoscut, ceea ce va transforma in “respinse” toate apelurile de la numere neinregistrate in agenda telefonului tau. De asemenea, in submeniul respingere apel gasesti o pozitie mai jos posibilitatea de a configura un mesaj de respingere (pentru situatii in care esti indisponibil/a si vrei sa anunti cumva apelantii respinsi temporar).

Varianta a doua de respingere a apelurilor este data de aplicatiile ce pot fi descarcate de pe portalul PLAY, avand o multitudine de optiuni, fiecare cu instructiuni de utilizare.

Windows Phone

In cazul Windows Phone, pentru a bloca un contact din agenda telefonului trebuie sa avem instalat software-ul GDR2 si apoi sa inscriem pe “lista neagra” acel contact. Poate fi necesara o aplicatie in plus, chiar daca sunt  intrunite cele doua conditii de mai sus. Exemplu de aplicatie suplimentara: “Nokia’s call+SMS filter application”, software disponibil in WP Marketplace. Odata cu instalarea acestei aplicatii, va aparea in meniul telefonului inteligent si optiunea de blocare a contactului vizat. Trebuie doar sa tinem degetul apasat pe numarul respectiv pana cand apare meniul si optiunea de blocare se face vizibila pentru a fi selectata.

wp

Sau, daca preferam alta cale, in partea de jos a meniului Setari gasim sectiunea Filtru apel + SMS. Rezultatul este acelasi, numar apelant blocat. Se gaseste in sectiunea Aplicatii si Jocuri a site-ul-ui dedicat www.windowsphone.com

E simplu!

Leave a Reply