ATENTIE LA PRETUL LOCUINTELOR IN 2014!

ap 1

Atentie la pretul locuintelor in 2014! Anul 2014 aduce inca de la inceput cresteri ale preturilor pe piata imobiliara romaneasca. In luna ianuarie, apartamentele vechi s-au scumpit in timp ce constructiile noi au devenit mai accesibile.

Cresterea preturilor la apartamente din luna februarie a acestui an este superioara celei din luna precedenta. Din acest motiv, specialistii in domeniu sunt optimisti in ceea ce inseamna revenirea activitatilor imobiliare.ap 2

Trendul ascendent al preturilor la categoria apartamente in blocuri vechi se pastreaza, insa blocurile noi au inceput sa se mai ieftineasca. Concluzia generala este ca proprietarii sunt mai sensibili la negocieri. Acestia reduc pretentiile, cu scopul de a vinde.

Studiile din domeniu releva faptul ca in Capitala un metru patrat util de locuinta se vinde, in medie, cu 1058 euro. De mentionat este aspectul urmator: desi preturile la apartamentele noi sunt in scadere, se mentin mai scumpe la comparatie fata de nivelul din aceeasi perioada a anului trecut.

Pretul locuintelor in Iasi. Aici  lucrurile stau  ca si in Bucuresti: proprietarii au scazut preturile in luna februarie. Apartamentele vechi au pret mediu de 805 euro. Aici este de mentionat cea mai mare scadere de pret, fata de anul trecut, la apartamentele noi, aproximativ 61 euro la metrul patrat util, pret actual: 910 euro pe metru patrat.

Orasul Constanta are la vanzare apartamente cu 849 euro pe metru patrat util, mai ieftine decat in luna ianuarie si preturile continua sa scada.

Pretul locuintelor in orasul Festivalului “Cerbul de Aur” (Brasov), a crescut usor , media pretului pe metru patrat fiind in jurul valorii de 833 euro, la apartamentele vechi. Ansamblurile rezidentiale noi s-au mai ieftinit, ajungand la 871 euro pe metru patrat, iar scaderea nu este de ignorat.

Exceptia: Cluj-Napoca – este campionul majorarii preturilor, cu un metru patrat de locuinta la valoarea de 862 euro. Aici, chiar si apartamentele din constructii noi s-au scumpit pana la 764 euro pe metru patrat.

Leave a Reply